Trabzonspor, Karagümrük'ü 4 golle geçti! Finalde Beşiktaş'ın rakibi oldu Trabzonspor, Karagümrük'ü 4 golle geçti! Finalde Beşiktaş'ın rakibi oldu

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in Ankaragücü karşısında kaydettiği golle bu sezon tüm kulvarlardaki attığı 100. golüne ulaşarak Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde bu sayıya ulaşan ilk takım oldu.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Ankaragücüyle karşılaşan Fenerbahçe dalya yaptı.

Sarı-lacivertliler, Cengiz Ünder'in Ankaragücü karşısında kaydettiği golle birlikte 2023-24 sezonunda tüm kulvarlarda 100 gol atmayı başardı.

Bu sezon Süper Lig ve Avrupa'nın beş büyük liginde bu sayıya ulaşan ilk takım oldu.

Avrupa'nın beş büyük ligindeki takımların bu sezon tüm kulvarlarda kaydettiği gol sayısı ise şöyle;

  • Bayer Leverkusen : 85 gol
  • Liverpool : 84 gol
  • Manchester City : 81 gol
  • Real Madrid : 75 gol 

Fenerbahçe'den rekor: Tüm kulvarlarda 100 gole ulaştı

Fenerbahçe maçı 2 - 1 kazandı

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe sahasında MKE Ankaragücü ile kozlarını paylaştı.

Mücadelenin 13. dakikasında Ankaragücü penaltı kazandı. Topla hızlı çıkan Pedrinho savunma arkasına sarkan Renaldo Cephas'a pasını verdi. Cephas, Livakovic'i çalımladı ve yerde kaldı. Hakem "penaltı" dedi. Topun başına geçen Tolga Ciğerci golü attı ve Ankaragücü 1-0 öne geçti.

Taraftarı önünde geriye düşen Fenerbahçe'de yıldız futbolcu Cengiz Ünder sahneye çıktı. Ünder önce 20. sonra 32. dakikada 2 gol atarak takımını 2-1 öne geçirdi.

Son olarak İstanbulspor maçında 4 gol atarak yıldızlaşan Ünder'in bu performansını sarı-lacivertli taraftarlar ayakta alkışladı.

Editör: Zeynep Peksoy