Üniversite, çıraklık okulu ve meslek liselerinde okurken zorunlu staj sürecinde çalışmalarına rağmen sadece sağlık sigortaları yatırıldığı için aktif çalışmaları emekliliğe başlangıç sayılmayan mağdurlar hak mücadelesini sürdürüyor.

EYT düzenlemesinin TBMM'den geçerek yasallaşacak olmasıyla geride mağdur bırakılacak staj ve çıraklık mağdurları Meclis'te EYT kapsamına dahil olmak için çalışmalarına devam ediyor.

"STAJ SİGORTASI BAŞLANGIÇ OLSUN"

Staj ve çıraklık mağdurları "Staj sigortası başlangıç olsun" kampanyası başlatan mağdurlar, STK, protokol ziyaretleri, çalıştaylar, basın açıklamaları, televizyon programları ve sosyal medya mecralarında seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdurlar, iktidar ve muhalefet partilerini de ziyaret edip, mağduriyetleriyle ilgili destek turları yapıyor.

Konu ile ilgili Twitter'da açıklamalarda bulunan ve yaşanan staj mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili konuya değinen, Staj Sigortası Mağdurları (SSM) Derneği Başkanı Ferhat Salman,  genç yaşta çalışıp, üreten ve geçim sorumluluğunu omuzlarına aldıklarını belirterek, "Genç yaşta çalışan üreten geçim sorumluluğunu omuzlarına alan bizler artık hakkımızı istiyoruz seçim vaadi olmayacağız Stajımız çıraklığımız bir an önce sigorta başlangıcı sayılmalıdır." dedi. 

"Adaletsizliğin bitmesini istiyorum"

"Her işte çalıştırılıp, sonra ‘sen stajyersin, öğrencisin’ diyip, hakları verilmeyen biz stajyer ve çıraklar, bu adaletsizliğin bitmesini, Staj giriş tarihimizin Ssk başlangıcı olmasını istiyoruz.....SSM " diye paylaşımda bulundu. 

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası