Bursa'da çocuklar sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı! Bursa'da çocuklar sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı!

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir’in FETÖ üyeliği ve zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçlarından 18 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Demir ile avukatı katıldı. Mahkeme başkanı, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapması için Demir’e söz verdi. 2020 yılında ÖSYM başkanlığı görevine getirildiğini söyleyen Demir, kendisinden önce ÖSYM’nin kişisel ilişkilerle yönetildiğini iddia etti.

Resim

“Suçlamalar kabul edilebilir değil”

Demir, FETÖ suçlamalarını kabul etmediğini belirterek, hiçbir sınav evrakını imha etmediğini ve iddianamedeki suçlamaların tamamen asılsız olduğunu savundu. Dinlenen tanıkların kendisi hakkında FETÖ üyeliği iddialarında bulunmadığını ifade eden Demir, önceki ÖSYM Başkanı olduğunu talep etmediğini, ancak kurum üzerinde FETÖ'nün etkisinin farkında olduğunu dile getirdi.

Karar Açıklandı

Mahkeme heyeti, sanıklara son sözlerini sorduktan sonra kararını açıkladı. Ali Demir'in FETÖ üyeliği suçundan beraatına karar verilirken, Demir ve Pekşen'e görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek, sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasına hükmetti.

Editör: Zeynep Peksoy