Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden konuya yönelik yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İsrail işgal ordusu, bugün Nusayrat Mülteci Kampı'nda devam eden saldırılarında gazetecilik görevini yaparken kasten 3 Filistinli gazeteciyi hedef alarak soykırım savaşını devam ettirdiğini ortaya koydu." ifadeleri kullanıldı.

Saldırılar esnasında TRT Arapça ekibinden kameraman Sami Muhammed Şehade, CNN'den Muhammed Hassan es-Savalihi ve serbest gazeteci Ahmed Bekir el-Luh'un İsrail ordusu tarafından hedef alındığı ve yaralandığı belirtildi.

"İsrail, basın yeleği giyen üç gazeteciyi açıkça hedef aldı." ifadelerine yer verilen açıklamada, saldırılar sonucunda Şehade'nin bacağının kesildiği ve diğer iki gazetecinin ise çeşitli yerlerinden yaralandığı bilgisi aktarıldı.

Yapılan açıklamada, İsrail'in gazetecilere yönelik insan hakları ihlallerinde bulunduğuna dikkat çekilerek, 7 Ekim'den bu yana 140 gazetecinin öldürüldüğü kaydedildi.

ABD'li Senatör Sanders isyan etti: Üniversitelerdeki protestoları değil, Gazze'de yaşananları gösterin ABD'li Senatör Sanders isyan etti: Üniversitelerdeki protestoları değil, Gazze'de yaşananları gösterin

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in gazetecilere yönelik ihlallerinden ABD'yi sorumlu tutarken, gazetecilerin görevini yapmaktan saldırılarla alıkonulduğunu ve gerçeğin gizlendiğini söyledi.

İsrail ordusu, Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, bölgedeki gelişmeleri takip eden ve TRT Arapça ekibinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi hedef almıştı.

Editör: Yudum Özel