Fransa'nın sömürgesi Yeni Kaledonya'da isyan! Asker sevk ediyor Fransa'nın sömürgesi Yeni Kaledonya'da isyan! Asker sevk ediyor

İsrail işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği hava saldırısında 8 Filistinli hayatını kaybederken 10'u ağır 50 Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu hava saldırısının hemen ardından iş makineleri ile kente baskın yaptı. Cenin Mülteci kampını ablukaya alan İsrail ordusunun evleri kuşattığı ve yaralıların ambulanlara alınmasına izin vermediği ortaya çıktı. İsrail, El-Bire'de ise 1 Filistinliyi başından vurarak öldürdü.

Uluslararası Topluma Çağrı

İsrailin uyguladığı ağır darbeler neticesiyle Filistin, saldırının durdurulması için ABD'ye ve uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı:
"İsrail, bu saldırganlığını, savaş uçakları, 200'den fazla askeri araç ve en az 1300 askerin katıldığı gerçek bir savaş değil de sanki bir görevmiş gibi uluslararası kamuoyuna pazarlamaya çalışıyor" açıklamasında bulundu.

İlk tepki İran'dan geldi

İsrail' in insani değerleri yok sayarak başlattığı saldırıya ilk tepki İran'dan geldi.

 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği saldırıyı "devlet terörü" olarak nitelendirdi.

Kenani, "Siyonist rejim ordusunun, Cenin kentine düzenlediği hava, kara ve füze saldırıları bir suç eylemi ve devlet terörünün açık bir örneğidir. Suç işlemek Siyonist rejimin karakteri oldu. Bu cinayeti şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Filistin halkının kendi topraklarını savunma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Kenani, "Siyonistlerin saldırılarına karşı Filistin halkının haklarını savunmak, uluslararası toplumun sorumluluğundadır. İslam İşbirliği Teşkilatından bu alanda ciddi ve etkin bir şekilde harekete geçmesi beklenmektedir." ifadelerini kullandı.