Fazlası zehirleyebilir! İşte D vitamininin sentezini azaltan 8 neden Fazlası zehirleyebilir! İşte D vitamininin sentezini azaltan 8 neden

Akciğer, astım, bronşit gibi birçok rahatsızlığa iyi gelen, gıda, tatlı ve kahvelerde kullanılan, kozmetik sanayi ile tıbbi ilaç yapımında yararlanılan damla sakızını almak oldukça cep yakıcı.

Aktarlarda geçen sene kilosu 1200 liradan satışa sunulurken bu sene kilo fiyatı 1700 lira.

Damla sakızı Türkiye'ye daha çok Yunan Adaları'ndan getirtiliyor. Satıcılar damla sakızın bu sene fiyatının yüksek oluşu föviz kurunun yüksek olmasından kaynaklandığını söylüyor.

Muğla'da Menteşe ilçesinde aktarlık yapan Şeref Barut, "Son 2 yıldır döviz kurundaki dalgalanmalar nedeniyle damla sakızının fiyatında artış oldu. Şu an kilo fiyatı 1700 lira. Bazı yerlerde ise 1900 liraya satıldığını duyuyoruz. Damla sakızını, astım, bronşit rahatsızlığı bulunan kişiler daha çok tercih ediyor. Alan kişiler zeytinyağı ile karıştırıp tükettiklerini söylüyor. Kullananların dönüşü olumlu oluyor. Ürünün pahalı olması nedeniyle müşterilerimiz daha çok gramla alıyor" dedi. 

Damla Sakızı Nereden Elde Edilir / Nedir?

Aktara gelen müşteriler damla sakızını gramla almayı tercih ediyor. Damla sakızını hastalar zeytinyağıyla beraber tüketiyor.

DAMLA SAKIZI NELERE İYİ GELİR?

Damla sakızı antiseptik özelliğe sahiptir. Bu sebeple diş macunlarında da sıklıkla kullanılmaktadır. Kuru halde bulunan damla sakızı ağza alınıp çiğnendikten sonra yumuşar. Ağız sağlığını koruyucu özelliği vardır. Dişlerin beyazlamasına yardımcı olur. Ağız kokusunu önler.

Toz haline getirilip suya karıştırılarak tüketildiğinde nefes darlığına karşı şifa olur. Karaciğer içinde faydalıdır.

Havanda dövüldükten sonra bal ile karıştırılarak tüketildiğinde astım hastalığına karşı şifa sağlar.

Mide yanması, ekşimesi gibi durumlarda yemeklerden yarım saat önce damla sakızının çiğnenmesi fayda sağlayacaktır.

Damla sakızının çok mühim bir faydası vardır. Ülser’e yol açan Helicobacter Pylori isimli bir bakteriyi yok edici özelliği vardır. Bu sebeple mide yanması ve ülser hastalığı olan kişilere damla sakızı kullanmaları tavsiye edilir.

 

Editör: TE Bilişim