Haiti Başbakanı Henry istifa etti Haiti Başbakanı Henry istifa etti

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde etkili olan 7.7'lik depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 381'e çıkarken 20 bin 426 kişi de yaralandı.

Deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da ağır hasara yol açtı. Birçok ülke Türkiye'ye taziyelerini iletti ve yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Fransa da bu akşam 139 arama kurtarma görevlisini Türkiye'ye göndereceğini duyurdu. Türkiye'nin bu zor zamanında yanında olduklarını açıklayan Macaristan, 50 kişilik bir ekibin deprem bölgesine gönderileceği bilgisini paylaştı.

Dünyanın dört bir yanından Türkiye için destek mesajları gelirken Fransa’nın provokatif mizah dergisi Charlie Hebdo’dan çirkin bir karikatür geldi. 

Charlie Hebdo, “Türkiye’de deprem” dedi, yıkılmış bir şehir çizdi. O karikatürün üstüne şunu yazdılar: “Tank göndermeye bile gerek yok.” Charlie Hebdo, bu karikatürü “günün çizimi” olarak yayınladı.

Karikatür, sosyal medyada tepki çekerken birçok sosyal medya kullanıcısı, “İnsanlar öldü, enkaz altında kaldı. Bunun mizahı olmaz” sözleriyle tepki gösterdi.