Süper Lig'in 26. haftasında Göztepe ile Galatasaray arasında gerçekleşecek büyük mücadele için Galatasaray son gaz hazırlanmaya devam ediyor. 

Antrenman

Galatasaraylı futbolcuların Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdikleri antrenman ısınma hareketleri ile başladı. Ardından koordinasyon çalışmaları yapıldı. Duran top organizasyonları ve bitiricilik çalışmalarının ardından çift kale taktiksel çalışma gerçekleştirildi. Antrenman soğuma hareketleriyle tamamlandı.

Fernando Muslera, özel program dahilinde takımdan ayrı topla saha çalışması yaptı. Işık Kaan Arslan da özel program dahilinde çalıştı. 

Göztepe maçı kadrosu

Sarı kırmızılı takımın Göztepe maçı kadrosunda ise Fernando Muslera, Omar Elabdellaoui, Taylan Antalyalı, Patrick van Aanholt, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel, Mostafa Mohamed, İsmail Çipe, Erick Pulgar, Bafetimbi Gomis, Ömer Bayram, Berkan Kutlu, Victor Nelsson, Iñaki Peña, Alexandru Cicâldău, Marcão Teixeira, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç, Halil Dervişoğlu, Semih Kaya, Sofiane Feghouli ve Sacha Boey bulunuyor. 

Galatasaray-Göztepe

Galatasaray ve Göztepe son olarak ligin ilk yarısında karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen’deki 26 Eylül 2021 tarihli mücadeleyi Galatasaray 2-1’lik skorla kazandı. Goller ise 49. dakikada Halil Dervişoğlu ve 56’da Olimpiu Morutan’ndan geldi. Göztepe'nin golünü 43’te Cherif Ndiaye attı. 

Galatasaray, Göztepe ile karşı karşıya geldiği 68 mücadelede 40 galibiyet, 15 beraberlik ve 13 yenilgi aldı. Galatasaray İzmir’de oynanan 33 karşılaşmada 17 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet sonucu elde etti. 

Ligde son iki maçında mağlup olan Göztepe’de Cherif Ndiaye 24 maçta 7 golle en skorer isim olarak göze çarpıyor. 

Galatasaray-Göztepe istatistikleri

-Galatasaray'ın Süper Lig'de attığı son 16 golün yarısında pay sahibi olan Kerem Aktürkoğlu (5 gol & 3 asist), en üst ligde ilk kez üst üste üç karşılaşmada tabelayı değiştirmek istiyor.

-Süper Lig'in 2021/22 sezonunda Galatasaray'dan daha fazla net gol pozisyonuna giren sadece iki takım bulunuyor (Alanyaspor; 76 & Hatayspor; 61) ancak Galatasaray bu pozisyonları en düşük yüzdeyle gole çeviren ekip konumunda (%31; 18/59).

-Göztepe'nin Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu (34) ve gol yediği (92) rakibi Galatasaray.

-Göztepe ile oynadığı son 17 Süper Lig maçının 15'ini kazanan Galatasaray (2M), bu süreçteki iki mağlubiyetini de deplasmanda aldı (Aralık 2019 & Mart 2002).

-Evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçının ikisini kaybeden Göztepe (3G 2B), bu mağlubiyetleri gol atamadığı iki karşılaşmada aldı.

-İstanbul takımlarını konuk ettiği son beş Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Göztepe (1B 3M), bu karşılaşmaların hiçbirinde kalesini gole kapatamadı.

Lübe Ayar'ın paylaşımına Fenerbahçelilerden tepki Lübe Ayar'ın paylaşımına Fenerbahçelilerden tepki

-Süper Lig'de görev yaptığı son üç maçta iki gol atan Göztepe kaptanı Halil Akbunar, daha önceki 30 karşılaşmada aynı sayıda gol sevinci yaşamıştı.

Galatasaray ve Göztepe arasında gerçekleşecek büyük mücadele ise Gürsel Aksel Stadyumu’nda 21 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de oynanacak.

İlginizi çekebilir