Galatasaray'ın temsili isimlerinden birisi haline gelen Muslera'nın sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Galatasaray yönetimi, Uruguaylı file bekçisi ile sözleşme uzatmayı düşünüyor.

Sarı kırmızılı takımın başarılı kalecisi, Galatasaray formasıyla 484 maça çıktı. Kazanılan birçok kupaya doğrudan etki eden Muslera, Galatasaray taraftarının sevgilisi haline geldi. 

Galatasaray yönetimi, Muslera ve temsilcisi ile sözleşme uzatma konusunda görüşmelere başladı. Yönetim, başarılı file bekçisine yeni sözleşme teklifini sundu. Galatasaray, Muslera'nın maaşında %50 indirime gidip sözleşme uzatmak istiyor. Muslera da ilk etapta buna sıcak bakıyor. Ancak daha aşağılarda bir teklif gelirse Muslera, Galatasaray'a veda edebilir.

MUSLERA GALATASARAY İÇİN NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ

Deneyimli eldiven, Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 484 maça çıktı. 37 yaşındaki file bekçisi bu karşılaşmalarda kalesinde 516 gole engel olamazken 173 karşılaşmada kalesini gole kapamayı başardı. Muslera, sarı-kırmızılı forma ile bir kez de gol sevinci yaşadı. 

Muslera;  Galatasaray formasıyla 6 kez Süper Lig şampiyonluğu, 4 kez Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu, 5 kez de Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

ALTAY BAYINDIR VE UĞURCAN ÇAKIR İDDİALARI

UEFA'dan Halil Umut Meler'e görev UEFA'dan Halil Umut Meler'e görev

Galatasaray'da yeni sezonda olası Muslera ayrılığı için yerli bir birinci kaleci de bakılıyor. Galatasaray'da son dönemde en çok adı geçen isimler ise Altay ve Uğurcan oldu.

Sezon başında Fenerbahçe'den Manchester United'e transfer olan Altay, forma şansı bulmakta zorlanıyor. Galatasaray ise kaleciyi tekrar Türkiye'ye getirmek için temas kurdu. 

Altay, 2019 yazında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Altay'ın o dönem Galatasaray ile anlaştığı ama Muslera'dan dolayı birinci kaleci olamayacağını düşünmesi sebebiyle Fenerbahçe'nin teklifini kabul ettiği öne sürüldü. O dönem Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın özel çabası ile Fenerbahçe'ye transfer olmuştu.

Uğurcan Çakır ismi üzerinde de duran Galatasaray, 1-2 senedir Uğurcan için nabız yokluyor. Olası Muslera ayrılığında o da Galatasaray'ın en önemli gündem maddesi olabilir.

Editör: Ali Çetin