Ayşenur Arslan'ın Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili yaptığı değerlendirmeler kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Halk TV'deki programının yayından kaldırılmasının ardından hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Arslan hakkındaki soruşturmanın, "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yürütüldüğü belirtildi.

İlerleyen saatlerde Arslan evinden gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Ayşenur Arslan'ın 2 Ekim tarihinde Halk TV'de yayınlanan bir programda 1 Ekim tarihinde gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt

Gazeteci Seyhan Avşar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ayşenur Arslan'ın evinden gözaltına alındığını ve adliyeye götürüleceğini bildirdi.

Avşar, "TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek…" ifadesinde bulundu.