Gazeteci Fatih Altaylı hakkında, bir öğrencinin Filistin yürüyüşünden dönen vatandaşa taşıdığı bayrak gerekçesiyle yumruk atması sonrasında "Eline sağlık" paylaşımında bulunduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Altaylı hakkında "Suçu ve suçluyu övme" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon! 1 Mayıs için Taksim kararını gözden geçirmesini talep etti Özgür Özel'den Bakan Yerlikaya'ya telefon! 1 Mayıs için Taksim kararını gözden geçirmesini talep etti

Fatih Altaylı hakkında dava açıldı - 1

Fatih Altaylı'nın, hakkında "suçu ve suçluyu övmek"ten hazırlanan iddianame kapsamında 2 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 1 Ocak'ta İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingi ve yürüyüşüne katılan bir vatandaşın yürüyüşe katılmayan başka bir vatandaş tarafından saldırıya uğraması kamuoyunda gündem olmuştu.

Fatih Altaylı hakkında dava açıldı

Olaya ilişkin Altaylı'nın da sosyal medya hesabından "Eline sağlık" ifadesiyle paylaşımda bulunması iddianamede yer aldı.

İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame sonucu düzenlenen tensip zaptında, sanık hakkında uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ve yargılamanın basit yargılama usulü ile yapılmasına karar verildiği yer aldı.