Gaziantep’te asgari ücret zamlarını düşük bulan ve bu zamları kabul etmeyen emekçiler, iş bırakma kararı alıyor. Son günlerde on binlerce çalışanın bulunduğu Gaziantep OSB’de bazı fabrikalarda, asgari ücret zammını az bulan yüzlerce işçi iş bırakma ve grev yapma kararı almıştı. Zafer Tekstil, Kimpack ABY Plastik (NAKSAN) ve Burteks adlı 3 firmanın da işçilerinin zam talebiyle iş bıraktığını görüldü.

SON OLARAK İŞ BIRAKAN ABY PLASTİK İŞÇİLERİ OLDU

Son iş bırakanlar ABY Plastik’te çalışan işçiler oldu. Önceki gün maaşları hesaplarına yatırılan işçiler, enflasyonun altında verilen zam sebebi ile iş bıraktı. Gece vardiyasına giden işçiler, fabrikaya girmedi ve fabrika önünde bir araya geldi.

Fabrikada çalışan işçilerin verdiği bilgilere göre, bir yıl öncesine kadar Hak-İş’e bağlı Öz Petrol-İş sendikasına üye olan Aby Plastik İşçileri, işveren ve işveren vekilleri tarafından sendikadan baskıyla istifa ettirilmişler ve sendikal tüm kazanımlarını kaybetmişlerdi. Bu gün gelinen noktada ise işveren kayıt dışı ödemeler de yapmak suretiyle işçilerin hem bugününü hem yarınlarını çalmaktadır. Ocak ayı zamlarını enflasyonun da altında vermek suretiyle işçileri sefalete mahkum etmektedir. Ailelerinin geçimini sağlayabilmek adına bu duruma daha fazla katlanamayan işçiler eski sendikal haklarına ve adil bir ücret seviyesine ulaşmak için eyleme kalkıştıklarını dile getirdiler.

Fabrika önünde buluşan işçiler, davul, zurna ve araç müzikleri ile halay çektiler. Havanın soğuk olmasına ve yağan yağmura aldırış etmeyen işçiler, ateş yakarak ısındılar.

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

ÇEVİK KUVVET VE POLİS SEVK EDİLDİ

Eylemi haber alan polis ve çevik kuvvet ekipleri olay yerine intikal etti. Çok sayıda çevik kuvvet ve polis ekibi, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için, eylem yapan işçilerin grev yaptığı alanda hazır bekledi.

İslahiye Organize Sanayi bölgesindeki Key Mensucat fabrikası işçileri de grevlerinde dördüncü günü geride bıraktı.

MİLAT HALI İŞÇİLERİ İFADEYE ÇAĞRILDI

Milat Halı işçileri zam talebi için başlattıkları ve üç gün süren eylemin ardından bugün anlaşıp iş başı yapmışlardı. İşçilerin patronun şikayetiyle ifadeye çağrıldıkları bilgisi alındı.

Editör: Yudum Özel