İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Netenyahu Arap liderini sert bir sözle tehdit etti. ''Arap liderlerine söylüyorum. Eğer iktidarınızı ve çıkarınızı korumak istiyorsanız, yapabileceğiniz tek şey var. O da sesinizi kesmek" diyerek meydan okudu.

Gazze'de insanlık dışı  katliamlarına devam eden İsrail'e dünyanın dört bir yanından tepkiler çığ gibi büyüyor. Gazze'de savaş suçu işleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, soykırıma varan katliamların ardından işgalci İsrail'e tepki gösteren ve yaptırıma hazırlanan Arap ülkelerinin liderlerini açık açık tehdit etti.

UAD'de İsrail aleyhine açılan soykırım davası duruşmalarında ilk gün geride kaldı: Neler konuşuldu? UAD'de İsrail aleyhine açılan soykırım davası duruşmalarında ilk gün geride kaldı: Neler konuşuldu?

'Arap liderlerine söylüyorum. Eğer iktidarınızı ve çıkarınızı korumak istiyorsanız, yapabileceğiniz tek şey var. O da sesinizi kesmek.''

İsrail, 7 Ekim'den itibaren 43'ü Gazze'de olmak üzere, 361'i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. Gazze hükümetinin yaptığı açıklamalara göre ölenlerin sayısı 11 bin 180'i aştı, bu kişilerin en az 4 bin 609'unu çocuklar ve 3 bin 100'ünü kadınlar oluşturuyor.