Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız! Liman İş Sendikası grevde: Direne direne kazanacağız!

EYT düzenlemesi, 3600 ek gösterge, sözleşleşmelilere kadro gibi konular Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin öncülüğünde çözüme kavuştu. Sıra geçici işçilere kadro verilmesine ilişkin çıkacak düzenlemeye geldi. 

Kamuda geçici işçilerin sayısı 300 bini buluyor ve yılda en fazla 10 ay çalışabiliyorlar. Uzun süredir kadro bekleyen geçici işçilerin beklediği müjdeli haber geldi. 

Ulusal Kanal'dan Seda Akyüz'ün haberine göre Vedat Bilgin, geçici işçilere kadro verilmesiyle ilgili çalışmanın tamamlandığını açıkladı. Bakan, hazırlanan metnin 7 Mart Sali günü AK Parti grubu tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulacağını söyledi. Bilgin, seçim sürecine öncesinde, Meclis çalışmalarına ara verilmeden geçici işçilerin sorunlarının çözüleceğine değindi.  

GEÇİCİ İŞÇİLERİN SON DURUMU?

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçici işçiye kadro düzenlemesine ilişkin bugünü işaret ederek "Geçici işçiler ile ilgili düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceğiz." dedi.

Geçici işçilerin çalışma süreleri 5 ay 29 gün ile 9 ay 29 gün arasında değişkenlik gösteriyor. Geçici işçiler, Devlet Demiryolları, Orman Genel Müdürlüğü, Şeker fabrikaları ve benzeri kurumlarda öalışma hayatına devam ediyor. 60 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemede geçici işçilerin çalışma süreleri üzerinde duruluyor. 12 ay çalışılacak bir model üzerinde çalışmalar devam ediyor.