Türk-İş’e bağlı Harb-İş Sendikası İstanbul Şubesi çağrısıyla Kartal’da bir araya gelen çok sayıda işçi ek zam istedi. İşçiler ayrıca “Az kazanandan az, çok kazanandan çok” vergi alınsın dedi. İşçiler eylemde “Vur vur inlesin, Ankara dinlesin” sloganlarıyla bordro yaktı.

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

İşçiler, “TÜİK sayende yoksullaştık'', “Yaktık gemileri geri dönüş yok”, “İnsan onuruna yakışır ücret” yazılı dövizler taşıdı.

Türk Harb-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Murat Yalçınkaya, 9 Mayıs 2023’te hükümet ile Türk-iş ve Hak-İş konfederasyonları arasında varılan mutabakatla ücretlere yapılan zamların işçilerin eline geçmeden eridiğini söyledi. Artan ev kiraları, temel tüketim maddeleri ve akaryakıta art arda gelen zamlara dikkat çeken Yalçınkaya, “Emekçiler günü kurtarmaya çalışırken bir de vergi yüküyle belimiz bükülüyor” dedi.

“EK ZAM YAPILSIN, İŞÇİYE VERGİ ORANI YÜZDE 15 OLSUN”
“Türk Harb-İş Sendikasının ülke savunmasına hizmet veren işçileri, hak ettiği değeri görmek ve emeğinin karşılığında alacağı ücretle geçinebilmek istiyor” diyen Yalçınkaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a seslendi.

Yalçınkaya, “Ücret ve diğer özlük haklarımız gözden geçirilmeli. Çalışandan kesilen verginin yüzde 15’te sabitlenerek üstünün kamu işvereni tarafından karşılanmasını istiyoruz. Enflasyona yenik düşen ücretlerin yaşanabilir seviyeye yükseltilmesini talep ediyoruz” dedi.