"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2948 %0.17
37,1808 %0.03
2.339.671 %2.316
3.013,48 0,05
Ara
İşçi Haber Dünya Gemileri boğazdan geçirdiler: Rusya, Çin ve Japonya arasında neler oluyor?

Gemileri boğazdan geçirdiler: Rusya, Çin ve Japonya arasında neler oluyor?

Japonya Savunma Bakanlığı, Öz Savunma Kuvvetleri tarafından Rus ve Çin donanmasına ait gemilerin ülkenin güneybatısından geçişinin gözlemlendiğini duyurdu.

İki Rus ve iki Çin donanma gemisinin, güneybatıdaki Kagoşima eyaletine bağlı Kusagaki Adası'nın 40 kilometre doğusuna yaklaştığı belirtildi. Askeri gemilerin Osumi Boğazı'ndan geçerek Pasifik Okyanusu'na yöneldiği ifade edildi.

Devlet televizyonu NHK, Rus ve Çin donanma gemilerinin bu bölgeden birlikte geçişinin üçüncü kez gözlemlendiğini aktardı. İlk geçişin Ekim 2021'de, ikincisinin ise Eylül 2022'de gerçekleştiği kaydedildi.

Savunma Bakanlığı, bölgede seyreden yabancı güçlerin faaliyetlerini yakından izlediğini belirtti. Ulusal basında Rusya ve Çin'e ait gemilerin ortak devriyeler gerçekleştirmek üzere bölgede seyredeceği belirtilmişti.

Osumi Boğazı, Batı Pasifik bölgesinde iki büyük denizi birbirine bağlayan dar bir su yolu olarak biliniyor. Uluslararası su yolu olarak kabul edilen Boğaz'dan yapılan donanma geçişleri, Çin ve Rusya'nın bölgede hakimiyet arayışı olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *