2019 yılında yürürlüğe giren kanunla kalıcı olarak uygulanmaya başlayan bedelli askerlikte 28 gün kışla şartı, cezalar, yeni başvuru hakkı olmaması ve yüksek ücret gibi birçok madde uygulamadan yararlanmak isteyen gençlerin mağdur olmalarına sebep oluyor.

Bedelli askerlik uygulamasında en çok tartışmalara yol açan konu da 28 gün kışla şartı olması oldu. Mevcut ücretleri fazla bulan yüz binlerce bedelli askerlik adayı, ödedikleri ücretin yanı sıra 28 gün boyunca kışla zorunluluğuna da tepki gösteriyor.

Bedelli askerlik yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? - Son Dakika  Eğitim Haberleri | NTV Haber

Bedelli askerlik uygulamasında 28 kışla şartı olmasının uygulamadan yararlanmak isteyen gençleri mağdur ederken geçim sıkıntısına da neden olabiliyor. 28 gün zorunluluk nedeniyle işlerinden ayrılmak durumunda kalan gençler, bedelli askerlik dönüşünde askerlik vazifelerini yerine getirmiş olsa da uzun süre işsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.

MSB duyurdu: Irak ve Suriye'de 4 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: Irak ve Suriye'de 4 terörist etkisiz hale getirildi

Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? MSB 2024 bedelli askerlik  sevk tarihleri - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen gençler en azından AFAD eğitimi verilmesini talep ediyor.

Editör: Zeynep Peksoy