45 yaşındaki girişimci Bryan Johnson, biyolojik yaşını tersine çevirmeye çalışırken ilginç adımlar atmaktan geri durmuyor. Johnson, çeşitli diyet ve düzenli egzersizler yapmakla birlikte bilinmedik bir deneyde yer aldı. 17 yaşındaki oğlu Talmage ve 70 yaşındaki babası Richard ile birlikte üç nesil kan takasını içeren bir deneye girişen Johnson, gençleşmek için 17 yaşındaki oğlunun kanını kendisine enjekte ettirdi.

Genç vücutlardan alınan plazmanın yaşlı insanların sağlığına fayda sağlayabileceği iddiaları bilim dünyası tarafından bir süredir araştırılıyordu. Daha önce bu iddilara göre fareler üzerinde deneyler yapılmasına rağmen sonuç kesinleşmemişti.

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim?

Los Angeles’taki City of Hope Ulusal Tıp Merkezi’nde biyokimyacı olan Charles Brenner, Bryan Johnson'ın bu girişimiyle ilgili olarak dikkat çeken bir yorumda bulundu. Charles Brenner,“Bunun geçerli bir insan tedavisi olduğunu önerecek kadar şey öğrenmedik. Bana göre iğrenç, kanıtsız ve nispeten tehlikeli” dedi.