Çeşitli suçlardan dolayı hüküm giymiş milyonlarca mahkumun yıllardır genel alf bekleyişi devam ediyor. 

Türkiye’nin din raporu: Toplumda dindarlık oranı ne düzeyde? Türkiye’nin din raporu: Toplumda dindarlık oranı ne düzeyde?

8. Yargı Paketi maddelerinde son durum! Yeni Yargı Paketi Meclis'e geldi  mi, içeriğinde genel af var mı yok mu, belli oldu mu? -

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 8. yargı paketi için açıklama yaptı. Peki Genel af çıkıyor mu, mahkumlara genel af var mı? Yeni yıldan önce çalışmalara başlanan ve 22 ayrı konuda 105 maddeyi içeren taslak için çalışmalarda sona yaklaştığı belirtildi. Yenni yargı düzenlemesi kapsamında Türk Medeni Kanunu’nda kadınlara erkeğin soyadını taşıma zorunluluğunu içeren madde yeniden gündeme geldi. 

Herkes merakla bekliyor! Af yasası çıkacak mı? İşte detaylar...

Diğer yandan hakkında ikinci defa tekrarlanan hükümleri uygulanan mahkumlar,  mahkûm oldukları süreli hapis cezasının dörtte üçünü infaz kurumunda iyi halli olarak geçirmeleri durumunda koşullu salıverilmeden faydalanabilecek. 

Genel Af çıkacak mı? Herkesi Şaşırtan Tarih Verildi - Çan'ın Sesi Gazetesi

GENEL AF ÇIKIYOR MU?

8. Yargı Paketi kapsamında düzenlemeler devam ederken yeni yargı paketinde mahkumlara af veya infaz düzenlemesine ilişkin bir madde bulunmuyor. 

Genel Af | Genel Af Yolda mı? | Genel Af 2023

BAKANLIKTAN GENEL AF AÇIKLAMASI

8. yargı paketine ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunçhüküm giyenler için denetimli serbestliğin altını çizerek, Şunu ifade edebilirim, 60'tan fazla maddeden oluşan bir paket söz konusu, taslak söz konusu. Milletvekillerimiz bunlara yenilerini ilave edebilir ya da uygun görmeyebilir. Takdir onların. 

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kimdir? Yılmaz Tunç kaç yaşında, nereli?  Yılmaz Tunç hangi görevlerde bulundu?

"Suç, işleyenin yanına kar kalmaması lazım. Yani 2 yılın altında cezaya hüküm giyen biri, koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestliği de dikkate aldığımızda hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye oluyor.

Bu da toplumda bir cezasızlık algısına neden oluyor. Bu anlamda denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl şeklinde değil de bir oran getirerek, beşte 1 olabilir, bu tabii milletvekillerimizin takdirindedir.