YÖK'ün, yurt dışı eğitimle ilgili okulların dersleri ve verilen eğitimle Türk eğitim sistemi arasındaki eksik görülen derslerin tamamlanması ve hukuk alanı içinde staj imkanı tanıyarak, ders tamamlama sistemi ile denklik konusunu kökünden çözüme kavuşturmasının mümkün olduğu belirtildi. Açıklamada YÖK'ün, tanınırlık verdiği bu üniversiteden mezun olup, ülkemizde denklik almak isteyen öğrencilerin diplomalarını 'yurt dışında Türkçe eğitim aldıkları' gerekçesiyle reddettiği bildirildi.

"Torbada DenklikMüjdesi" etiketiyle binlerce mağdur seslerini sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyurmaya başladı. 

CHP LİDERİNDEN AF AÇIKLAMASI

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde vatandaşların yakından takip ettiği genel af, denklik affı, Bağkur tescil affı bekleniyor. Buna göre ise sıranın ilk başını ehliyet affı, sicil borç affı, eğitim denklik affı ve bağkur affı gibi konular kapsıyor. Bu süreçte bedelli askerlikte af bekleyen milyonlarca vatandaşı da yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor.

screenshot-1.png

Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı Staj ve çıraklık mağdurları İstanbul’da köşe kapmaca oynadı

GENEL AF GELİYOR MU?

Af çıkacak mı? sorusu, mahkum ve yakınları tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Genel af beklentileri 7. Yargı Paketi ile beraber artmıştı. Adalet Bakanlığı'nın çalışmaları ile 7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Düzenlemede dikkat çeken maddeler arasında çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi oldu. 7. Yargı Paketi'nde infaz düzenlemesi detayları açıklandı. 

"ERDOĞAN GENEL AF ÇIKARABİLİR"

Erdoğan’ın seçimi bıçak sırtında gördüğünü dile getiren Cem Küçük, "Tayyip Bey seçimi bıçak sırtında gördüğü için bu ekonomiyi vaat ediyor. Yarın cezaevi mahkumlarıyla ilgili bir şey gelebilir, sabah böyle bir haber aldık, kesin değil ‘Konuşuluyor’ dendi" ifadelerini kullandı. 

BAĞKUR TESCİL AFFI ÇIKACAK MI?

14 Mayıs seçimlerine günler kala vatandaşlar 'Bağkur tescil affı gelecek mi?' ve 'Staj sigortası kapsama alınacak mı?' sorularının cevaplarını merakla araştırmaya başladı. Staj sigortası ve Bağkur tescil affı konularıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Bağkurlular prim eksiğini tamamlama yollarında biri olan ihya hakkındaki detayları araştırmaya devam ediyor.