Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporlarda, şüphelilerin banka ve kripto para hesaplarına dair dikkat çekici verilere ulaşıldı. Rapora göre, zanlıların kişisel hesaplarında toplam 292 milyon 803 bin TL’lik para hareketi tespit edildi. Bununla birlikte, kripto para cüzdanları üzerinden yapılan işlemlerin toplam hacminin 11 milyar 180 milyon TL’yi bulduğu belirlendi.
Jandarma siber ekipleri devrede
“Bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerini kripto varlıklar üzerinden aklama” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma yürüttü. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Aydın merkezli Antalya, Ankara ve Karabük’te şüphelilere ait adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Kripto cüzdanlar arasında zincirleme transferlerle para aklandı
Operasyonda gözaltına alınan H.K., A.C., A.E., B.D., H.T., Ç.K., S.Ö., H.K. ve O.C.Ş. adlı şüphelilerin, elde ettikleri yasa dışı gelirleri çok sayıda kripto cüzdan ve borsa aracılığıyla birbirine aktararak izlerini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin kripto varlıklar üzerinden gerçekleştirdikleri bu hareketlerin izlenebilmesi için dijital materyallere el konuldu.
Kripto para dünyasında yankı uyandıran bu gelişmeyle ilgili adli sürecin devam ettiği belirtildi. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü, el konulan dijital cihazlar üzerinde detaylı incelemelerin sürdüğü bildirildi.