Gıda fiyatlarındaki artışın yalnızca son tüketici fiyatlarına yansımadığına dikkat çeken Doruk, sürecin birçok farklı faktörden etkilendiğini belirtti. Hammaddelerin enflasyonla birlikte zamlanmasının, gıda sektörünü doğrudan etkilediğini vurgulayan Doruk, bu süreçte tüketicilere en uygun fiyatlı ürünleri sunmak için tedarik süreçlerini en verimli şekilde optimize ettiklerini ifade etti.
Doruk, "Bilindiği gibi gıdanın son tüketiciye ulaşımında birçok etken rol oynuyor. Ürünün hammaddelerinin her birinin enflasyondan etkilenmesi, gıda gibi hayati ve vazgeçilmez bir sektörü de derinden sarsıyor. Biz Hakmar Grubu olarak bu süreçte tüketicimize sunduğumuz ürünleri en uygun fiyatla temin ederek enflasyonun olumsuz etkisinden korumaya çalışıyoruz." dedi.
Tüketici alışkanlıkları nasıl değişti?
Hakmar Genel Müdürü Soner Doruk, yaşanan ekonomik süreçlerin tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını da değiştirdiğini belirtti. Doruk, özellikle temel tüketim ürünlerine olan talebin arttığını, buna karşın ara ürünlere yönelik alışveriş alışkanlıklarında azalma görüldüğünü "Gıda enflasyonunun etkisi sektördeki tüm oyuncuları zorladığı gibi, hakim konumda olanları da etkiliyor. Günlük ciro ve satış raporlarında bu durum net bir şekilde görülüyor. Enflasyon sürecinde tüketicilerin genel alışveriş yönelimi değişti. Daha çok temel tüketim ürünlerine yönelen tüketiciler, ara ürünlerdeki alışveriş çeşitliliğini azalttı." sözleriyle aktardı.
Perakendeciler enflasyon karşısında nasıl bir yol izliyor?
Hakmar Grubu olarak, enflasyon sürecinde tüketicilerin alım gücüne uygun ürün çeşitliliğini güncel tuttuklarını belirten Doruk, sektördeki zorluklara rağmen tüketiciye en iyi hizmeti sunmaya devam ettiklerini ifade etti.
Gıda enflasyonunun etkisinin devam ettiği süreçte, perakende sektörü yeni stratejiler geliştirerek tüketicilere en uygun fiyatlarla hizmet sunmaya çalışıyor. Hakmar gibi firmalar, tedarik zincirini en verimli hale getirme ve fiyat dengesini koruma adına çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: İşçi Haber