Heyette, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ünal Eryılmaz, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman ve Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya da yer aldı. Ziyaret sırasında Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği aracılığıyla bölgede bulunan okullar ve eğitim kurumları ziyaret edilerek kapsamlı saha incelemeleri yapıldı. Türk heyeti, Suriye Eğitim Bakanı ile gerçekleştirilen görüşmede iki ülke arasındaki mevcut ve potansiyel iş birliği alanlarını masaya yatırdı.
Protokol imzalandı: Hangi alanları kapsıyor?
Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Suriye Arap Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı arasında Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol;
- Müfredat geliştirme
- Mesleki ve teknik eğitim
- Öğretmen eğitimi
- Özel eğitim
Ölçme ve değerlendirme gibi birçok alanda ortak projeler geliştirilmesini ve deneyim paylaşımını hedefliyor.
Amaç Bilgi paylaşımı ve ilişkilerin güçlendirilmesi
Protokolle birlikte iki ülke arasında eğitimde ortak anlayış ve uygulamaların teşvik edilmesi planlanıyor. Aynı zamanda öğretmenlerin eğitimi, okullar arası etkileşim, eğitim materyali geliştirme ve özel eğitim alanlarında sürdürülebilir bir iş birliği modeli oluşturulması da amaçlanıyor.
Türkiye ile Suriye arasında imzalanan bu eğitim protokolünün, bölgedeki istikrarı destekleyecek sosyal ve kültürel bağları da güçlendirmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA