Trabzonspor'a transfer olduktan sonra attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çeken Gervinho, büyük bir hayran kitlesi elde etmiştir. İtalya Serie A ekiplerinden Parma'da forma giyen Gervinho, futbol tutkunlarının arama motorunda en çok araştırma yapılan ismi oldu. Peki Gervinho kimdir? Gervinho kaç yaşında? Gervinho hangi takımdan geldi? İşte merak edilen tüm soruların cevapları....

Gervinho Kimdir?

Gervais Yao Kouassi ya da lakabıyla Gervinho, 27 Mayıs 1987 yılında Fildişi Sahill'nde dünyaya gelmişitir. Şu an Süper Lig takımlarından biri olan Trabzonspor'da forma giymektedir.

Gervinho Klüp Kariyeri

Gervinho klüp kariyerine ilk olarak 1998 yılında Abidjan'da başladı. Burada yaklaşık 4 sene oynadıktan sonra 2002'de Toumodi'ye gitti. Ardından KSK Beveren'e transfer oldu ve yetenekleri sayesinde keşfedilerek yıldızı parladı.

Gervinho kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Kaç golü ve asisti var?

KSK Beveren'de 66 maçta 14 gol attı ve ardından büyük bir başarı elde ederek Le Mans'a transfer oldu. Le Mans'da 59 maça çıkarak  9 gol attı. 2009 yılında ise 8 milyon euro karşılığında Lille'e transfer oldu. Lille OSC'deki ilk sezonunda ligde 13 gol olmak üzere 41 maçta 18 gol attı. 2010-11 sezonunda ise ligde 15 gol olmak üzere 50 maçta 18 gol attı ve takımının hem Ligue 1 hem de Coupe de France'ı kazanmasında oldukça önemli rol oynadı. Gervinho 2013'te Roma'ya transfer olmuştur.

Fenerbahçe'de tarihi kongre heyecanı! Ali Koç, Aziz Yıldırım, Sadettin Saran, Acun Ilıcalı... Fenerbahçe'de tarihi kongre heyecanı! Ali Koç, Aziz Yıldırım, Sadettin Saran, Acun Ilıcalı...

Milli takım kariyeri

Gervinho, 2008 Yaz Olimpiyatları'nda kaptan olarak görev almıştır. Kaptan olarak seçilmesinin temel sebebi Gervinho'nun olimpiyat elemelerinde Mali karşısında 2 gol kaydetmesi ve maçın 3-1 bitmesidir. Bu sayede Gervinho isminin daha fazla kiteleye duyulmasını sağlamıştır. Bunun yanı sıra Olimpiyatlar'da Fildişi Sahili'nin Sırbistan'ı 4-2 yendiği maçta da 2 gol atarak takımına 3 puan kazandırmıştır.

İlginizi çekebilir