TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. EYT'nin kabulüyle milyonlarca vatandaş EYT başvurusunda bulunmaya başladı. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Özüpak, “Gece vakti yayımlanan Resmi Gazete ile bir tarafımız eksik kalsa bile verdiğimiz mücadelede bir kazanım sağladığımızı sosyal medyada paylaşımlarımızı yaptık. Mutluyuz bir o kadar da hüzünlüyüz. 5 bin prim gününe takılıp da yarım kalan tarafımız, 3600 kısmi emekliliğe dahil olamayan arkadaşlarımız için. Yerden yere vurulmayı hak etmiyoruz. Sonuç alana kadar mücadelemiz devam edecek dedik ama bazı arkadaşlarımızı ikna edememişiz. Biz yılmayacağız, pes etmeyeceğiz. ABO, staj için de mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

Bu süreçte verdikleri mücadeleye değinen Gönül Boran Özüpak, “Bize inanmayanlara inat, bu davamızı kazanacağız dedik. Hakaretlerle üzerimize gelindi asla o inancı kaybetmedik Biz davamıza inandık. Sevinelim, kendimizle gurur duyalım. Bunun meyvesini aldık, lütuf istemedik. Çalışma hayatında da gördük ki işçi ve emekçiden yana hep kaybedenler biz olmuşuz. ABO ile 5 bin 500 lira mahkum edilen biz olmuşuz. Muhalefet partilerinin desteğiyle tarih yazan bir mücadele verdik.” ifadesini kullandı.

Emeklilik başvurusu yapan vatandaşlara uyarıda bulunan Özüpak, “Başvurularınızı e-Devlet’ten yaptığınızı görüyorum, e-Devlet kilitlendiğini görüyorum. Çalışan arkadaşlarım öncelikle SSK’dan belgelerini almak zorunda direkt istifa ediyorum diye dilekçenizi vermeyin. Maalesef 5 bin 500 lira hiç kimseye yeterli değil. Bunun sebebinin de aylık bağlanma oranı olduğunu çok iyi biliyoruz. Mücadele etmekten başka elimizden hiçbir şey gelmiyor. Biz davamıza inandık, sizler bu yolda yanımızda oldunuz. Pes etmedik, kazanan olduk. Evet, bir yanımız eksik kaldı ama o kadar meşakkatli yollardan geçtik ki sizlerin desteğiniz olmasa belki bizler de pes edenlerden olacaktık. Emekliliğiniz hayırlı olsun. Biz mücadeleyi sizler için bırakmadık.” şeklinde konuştu.