Çin, uzaya taykonot gönderiyor... İşte o ekip! Çin, uzaya taykonot gönderiyor... İşte o ekip!

Günümüzde dünyanın dört bir yanında bulunan üniversiteler, büyük teknoloji şirketleri ve hükümetler kuantum bilgisayarlarıyla alakalı çalışmalar yürütürken beklenmeyen hamle Google tarafından geldi. 

Google, kuantum bilgisayarlarının ne işe yarayabileceğini anlayabilmek amacıyla Cenevre Bilim ve Diplomasi Antisipatörü (GESDA) ile birlikte “XPRIZE Quantum Applications” adı altında başlattığı büyük ve ilgi çekici bir yarışma ile hem kuantum bilgisayarlarına dair bilgi edinecek hem de kazananlarına da 5 milyon dolar ödül verecek. Ayrıca katılımcılardan yirmi finalist 1 milyon dolarlık ödülü paylaşarak finallere ilerleyebilecek.

KAZANAN KATILIMCILARA VERİLECEK ÖDÜLLER 

Yarışmayı kazanan kişilere verilecek ödüller belli oldu.  Büyük ödülü kazanan katılımcılar 3 milyon dolar ödül alırken, ikinci olarak gelenler ise başka bir 1 milyon dolarlık ödülü paylaşacak. 

Ayrıca gerçekleştirilecek olan yarışma, Google, Amazon ve dünyanın en önde gelen üniversitelerinden araştırmacıları tarafından da değerlendirilecek.

MİLYONLARCA DOLAR YATIRIM ALIYOR

kuantum bilgisayarlar günümüzde milyonlarca dolarlık yatırım alıyor ve 866 milyon dolarlık bir endüstriye yol açıyor ancak kuantum bilgisayarlarla neler yapılabileceği hala net olarak bilinememekte. 

(Kaynak:Shiftdelete)