Küresel piyasalar ağırlıklı olarak Fed'den bu akşam 75 baz puanlık faiz artışı bekliyor. Para piyasasında az da olsa Fed'in 100 baz puanlık faiz artışına gidebileceği gibi bir beklenti oluştu.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Gözler Fed'e çevrilmişken, son dönemde güçlü seyriyle dikkat çeken dolar/TL, haftanın üçüncü 18,31'le başladı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Euro/TL ise dün yaşadığı yükselişin ardından tekrar düşüş eğilimi gösterdi. Bugün yeniden aşağı ivmeli hareket etmeye başlayan Euro güne 18,16 liradan başladı.

ÜNLÜ & Co/DAHA tarafından yapılan analizde şu ifadelere yer verildi:

"Haftanın en önemli konu başlığı olan Fed toplantısı bugün TSİ 21.00’de sonuçlanacak. Toplantıdan 75 baz puanlık faiz artırımı kararı çıkması bekleniyor. Ancak geçen hafta açıklanan ABD TÜFE rakamının piyasa beklentisinin üzerinde bir değer alması ve çekirdek enflasyonun yukarı yönlü eğilimini sürdürmesi nedeniyle 100 baz puanlık artırım da %20 ihtimalle fiyatlanıyor.

Deprem bölgesinde mücbir sebep hali ‘son kez’ uzatıldı Deprem bölgesinde mücbir sebep hali ‘son kez’ uzatıldı

GÖZLER SAAT 21.30'DA!

Fakat %20’lik ihtimal faiz artırımı için düşük bir oran. Ayrıca manşet enflasyon iki aydır aşağı yönlü hareket ediyor. Buna para politikasının gecikmeli etkileri de eklendiğinde Fed’in faiz artırımlarına 75 baz puanla devam etmesi çok daha olası bir senaryo. Bu ölçekte bir artırım tamamen fiyatlanmış durumda. Dolayısıyla toplantı sonrasında piyasaların odaklanacağı asıl nokta Fed’in önümüzdeki aylardaki artırımların büyüklüğüne ilişkin vereceği mesajlar olacaktır.