Şarkıcı Gülşen hakkında konserinde imam hatip liselilere yönelik sözlerinden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hazırlanan iddianameyi kabul eden mahkeme, ilk duruşmanın 21 Ekim'de yapılmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.

Mahkeme, iddianameyi kabul ederken, Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre'nin, müvekkilinin "konutu terk etmeme" şeklindeki "ev hapsi" kararının kaldırılması talebini reddetti.

'Ömer' dizisinin yönetmeninden şok açıklama! Camilere girmeleri yasaklanmış 'Ömer' dizisinin yönetmeninden şok açıklama! Camilere girmeleri yasaklanmış

İlk duruşmanın 21 Ekim'de yapılmasına karar veren mahkeme, dosyadaki müştekiler ve sanık Çolakoğlu'na duruşma gününü bildirir tebligat gönderilmesine hükmetti.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 48 sayfalık iddianamede aralarında Kadın ve Demokrasi Vakfının da (KADEM) bulunduğu 702 müşteki yer alıyor.

Gülşen Bayraktar Çolakoğlu'nun savunmasına da yer verilen iddianamede, sanığın "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede, şu tespitlere yer veriliyor:

"Şüphelinin sarf etmiş olduğu söz ve beyanların irdelenmesinde halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiği ve bu halde toplumun içinde bulunduğu birlik ile beraberlik içeren ortak değer yargılarının olması hilafına, kin ve düşmanca duygular beslemeye sevk edilerek halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrımcılığa maruz bırakıldığı, şüphelinin söz ve beyanlarının kışkırtıcı, düşmanca tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği anlaşılmıştır."