Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile önemli bir iş birliği protokolüne imza attıklarını açıkladı. Protokol kapsamında, cezaevlerinde bulunan hükümlülere tarım, hayvancılık, el sanatları ve iş makineleri operatörlüğü gibi alanlarda mesleki kurslar verilecek. Ayrıca hijyen ve gıda güvenliği eğitimleriyle hükümlülerin üretim süreçlerine aktif katılımı sağlanacak.
Hükümlülere Tarım ve Hayvancılık Eğitimi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Orman Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile birlikte önemli bir protokole imza attı. "İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi İşbirliği Protokolü" kapsamında, cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklulara mesleki beceri kazandırılacak.
Bu kapsamda;
- Hijyen ve gıda güvenliği eğitimi verilecek
- Tarım, hayvancılık, el sanatları ve iş makineleri operatörlüğü alanlarında kurslar düzenlenecek
- Bitkisel ve hayvansal üretim süreçleri geliştirilecek
- Cezaevlerinin üretim kapasitesi artırılacak
Tunç, ceza infaz sisteminin sadece cezalandırmaya değil, ıslaha ve topluma kazandırmaya da odaklandığını vurguladı. Protokol çerçevesinde cezaevi arazilerinin etrafı ağaçlandırılacak ve mevcut ormanların bakımına da hükümlüler katkı sunacak. 620 “Adalet Ormanı” kuruldu. 2,8 milyon ağaç dikildi. 400 bin hükümlü ağaçlandırma çalışmalarına katıldı.
Şu anda 70 bin hükümlünün eğitim gördüğünü ifade eden Bakan Tunç, cezaevlerini birer ıslah, eğitim ve üretim merkezi haline getirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Yapılacak mesleki eğitimler sayesinde hükümlüler tahliye sonrası istihdam edilebilir hale gelecek.
Kaynak: AA