"Haberin İşçisi"
İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
3.717.675 %-0.444
İşçi Haber Gündem Adana’da şiddetli yağmur ve dolu tarım ürünlerini vurdu

Adana’da şiddetli yağmur ve dolu tarım ürünlerini vurdu

Adana'da sağanak yağış ve dolu, tarım ürünlerine büyük zarar verdi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 2025'in afet yılı haline geldiğini vurgulayarak, iklim değişikliği ve su krizinin etkilerine dikkat çekti. İşte detaylar…

Okunma Süresi: 2 dk

Adana'da geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli sağanak yağış ve dolu, Yüreğir, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde tarım alanlarında büyük zararlara yol açtı. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, 2025 yılının çiftçiler için büyük bir afet yılı olduğunu belirtti.

Adana'da Yağmur ve Dolu Tarımı Vurdu: Çiftçiler Zarar Gördü

Yüreğir ilçesinde başta mısır, buğday, salatalık, narenciye gibi ürünler olmak üzere birçok tarım ürününün zarar gördüğünü ifade eden Doğan, "Yüreğir ilçesinde bu yağışlar, 10 mahalledeki tarlaları etkiledi. Mısır, karpuz, buğday, salatalık ve narenciye bahçeleri su altında kaldı. Çiftçilerimiz bu zor durumda drenajları temizlemeye çalışıyor" dedi. Ayrıca, tarlaların yakınındaki drenajların temizlenmemesi nedeniyle tarlaların su altında kalması da sorunun boyutunu artırdı.

Başkan Doğan, küresel ısınmanın etkilerinin tarımsal üretimi tehdit ettiğini vurguladı. "Son yıllarda iklim değişikliği nedeniyle tarımda verim kayıpları yaşanıyor. Ülkemizdeki su krizi, çiftçiyi zor durumda bırakıyor. İkinci ürünler şu anda ekilemeyecek. Su sadece birinci ürünler ve dikili fidanlar için verilebilecek" açıklamasında bulunan Doğan, tarım sigortası yapılmadığı takdirde çiftçilerin korunmasının imkansız olduğunu belirtti.

Yaşanan bu olumsuzluklara karşı tarım sigortasının önemine dikkat çeken Başkan Doğan, "Çiftçilerimiz, tarım sigortası sayesinde olası afetlere karşı korunabilir. Sigorta, çiftçilerin zor durumda kalmalarının önüne geçebilir" dedi.

 

Kaynak: İHA