"Haberin İşçisi"
İstanbul
Açık
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,2602 %0.13
46,7978 %0.22
4.320,26 % 0,54
4.783.150 %1.801
İşçi Haber Gündem Faladdin kapandı mı? Binnaz ve Faladdin kapanacak mı? Faladdin yasal mı?

Faladdin kapandı mı? Binnaz ve Faladdin kapanacak mı? Faladdin yasal mı?

Kahve falı denince akla gelen popüler uygulamalar Faladdin ve Binnaz büyük bir soruşturmanın merkezinde yer alıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu uygulamaların kurucusu Sertaç Taşdelen hakkında suç geliri elde etme ve parayı yurt dışına çıkarma iddiasıyla adli işlem başlattı. Peki, Faladdin kapanıyor mu? Uygulamanın yasal durumu ne olacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

Okunma Süresi: 2 dk

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada büyük ilgi gören kahve falı uygulamaları “Falaaddin” ve “Binnaz” hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında önemli bir adım attı. Uygulamaların kurucusu Sertaç Taşdelen hakkında suç geliri elde etme ve bu gelirleri yurt dışına çıkarma iddiasıyla adli işlem başlatıldı. Savcılık, Taşdelen’e ait banka hesapları, elektronik para kuruluşlarındaki varlıklar, araçlar, deniz taşıtları ve Arteria Yazılım A.Ş. şirketindeki ortaklık paylarına el koydu.

Faladdin kapanacak mı? binnaz kapanıyor mu?

Soruşturmanın ardından akıllara gelen ilk soru, “Faladdin ve Binnaz kapanacak mı?” oldu. Edinilen bilgilere göre, şu aşamada uygulamalara yönelik herhangi bir kapatma kararı bulunmuyor. Kullanıcılar hala her iki platforma erişebiliyor. Ancak soruşturmanın seyrine göre bu durumun değişip değişmeyeceği ilerleyen günlerde netleşecek.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, dosya kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu ve alanında uzman bilirkişilerin raporlarına yer verildiği belirtildi. Raporda, Taşdelen’in fal, astroloji, spiritüalizm, medyumluk ve yıldız haritası gibi hizmetler sunan uygulamalar üzerinden ödeme alarak suç geliri elde ettiği ve bu gelirleri yurt dışına transfer ettiği tespit edildi.

Savcılık, bu tespitler üzerine sulh ceza hakimliği kararıyla el koyma işlemi gerçekleştirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2025/43514 sayılı soruşturma dosyası kapsamında ‘Faladdin’ ve ‘Binnaz’ isimli mobil uygulamalar ile bunların internet siteleri üzerinden ödeme alınmak suretiyle fal ve astroloji gibi alanlarda hizmet veren şüpheli hakkında adli işlem yapılmıştır. Sertaç Taşdelen’e ait banka hesaplarına, elektronik para kuruluşlarındaki varlıklara, araçlara ve şirket ortaklık paylarına el konulmuştur.”

Faladdin Yasal mı?

“Faladdin” ve “Binnaz” uygulamaları mobil mağazalarda hala yer alıyor ve kullanıcılar erişebiliyor. Ancak yürütülen soruşturma, bu platformların gelir modelleri ve faaliyetlerinin Türk Ceza Kanunu kapsamında değerlendirildiğini gösteriyor. Dolayısıyla uygulamaların geleceği, devam eden adli süreçte verilecek kararlarla şekillenecek.