Ankara kulislerinde erken seçim tartışması sürerken bugün sürpriz bir iddiaya ortaya atıldı. Kısa süre içerisinde Twitter'ın gündemine düşen iddiaya göre; Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 14 Mayıs'a alınması tartışıldığı ve bu tarihin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiği öne sürüldü.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atama'' açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atama'' açıklaması!

CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMLER İÇİN 2023'Ü İŞARET EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  seçimlerin Haziran 2023'te yapılacağını her konuşmasında vurguluyor. Ancak Ankara kulislerinde erken seçim dillendirilmeye başladı.  Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 14 Mayıs'a alınması tartışılıyor. Hatta bu tarihin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildiği ve nihai kararın kısa süre içerisinde verileceği öne sürüldü.

MUHALEFET ERKEN SEÇİM İSTİYOR

Yüksek enflasyon ve yaşanan hayat pahalılığı sebep gösterilerek muhalefet erken seçim olmasını istiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazıları çok merak ediyor. Bay Kemal diyor ki 'Seçim tarihini açıkla'. Ya neyi açıklayacağım, seçimin tarihi belli. Ne zaman? Önümüzdeki yılın haziranında seçim var ama bu ikide bir 'Göreceksiniz kasımda seçim var' diyor. Bay Kemal kasımda seçim yok, seçim önümüzdeki yılın haziranında, kendini oraya hazırla" ifadelerini kullanmıştı.