"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2925 %0.16
37,2064 %0.09
2.339.592 %2.213
3.014,68 0,09
Ara
İşçi Haber Gündem Güvenlik kaynaklarından açıklama: Kayseri'de yaşanan olaylarda terör örgütü bağlantıları var

Güvenlik kaynaklarından açıklama: Kayseri'de yaşanan olaylarda terör örgütü bağlantıları var

Kayseri’de Suriyeli bir kişinin Suriyeli bir çocuğa cinsel istismarına ilişkin olayları provoke eden sosyal medya hesaplarında terör örgütü bağlantısı tespit edildi.

Güvenlik kaynakları, yapılan incelemelerde bu paylaşımlarda bulunan hesapların bazılarının PKK/KCK, bazılarının FETÖ/PDY destekçisi, bazılarının ise Amerika ve Almanya bağlantılı olduğunu ortaya çıktığını ifade etti. Kayseri’deki cinsel istismar olayıyla ilgili provoke eden sosyal medya hesaplarının terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu belirtildi.

Kayseri'den sonra Hatay, Gaziantep, Konya, Bursa ve İstanbul başta olmak üzere 22 ilde devam eden ve Suriye’nin kuzeyindeki Türk kontrolündeki bölgelerde halkın gerilmesine katkı sağlayan Türkiye karşıtı unsurlar tespit edildi. Sosyal medya üzerinden huzuru bozmaya yönelik faaliyet gösteren bu unsurların terör örgütleriyle bağlantılı olduğu anlaşıldı.

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan hesapların bağımsız hareket etmedikleri, provokatif eylemlerin artmasını sağlayan bu hesapların bağlı oldukları örgütlerce maşa olarak kullanıldığı ve terör örgütlerinin Türkiye karşıtı hareketlerde başka dış odaklar tarafından yönlendirildiği değerlendirildi.

Terör örgütleri ve hasım odaklarca, en küçük olayın sosyal medya aracılığı ile halkı provoke ederek iç huzuru kaçırmaya yönelik kullanıldığı belirlendi. İnsanlar arasında kin ve nefret duyguları oluşturarak, ülkede kargaşa ortamı yaratmak hedefi doğrultusunda terör örgütlerinin aparat olarak kullanıldığı değerlendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *