Türkiye'nin birçok köyünde, devletin güvenliği ve vatandaşların güvenliği için görev yapan güvenlik koruyucuları, uzun yıllardır önemli bir sorumluluk üstleniyorlar. Ancak güvenlik korucuları yaşadığı zorluklar ve sorunlar genellikle görmezden geliniyor. Uzun süredir seslerini duyurmaya çalışan korucular yaşadıkları zorlukların dikkate alınmasını talep ediyor.

Güvenlik korucuları, terörle mücadele, kaçakçılık ve diğer suçlarla mücadelede idarenin yanında yer alarak önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Güvenlik korucuları terörle mücadelede sık sık çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlar.

Güvenlik korucuları düşük maaşlarla çalıştırıldıkları için geçim konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Sosyal haklarınında yetersiz olması nedeniyele ailelerinin geçimlerini sağlamada yetersiz kalıyorlar.

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Korucular, çalışma şartlarının zorlu olmasından ötürü büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Terörle mücadele ederken hem sosyal hemde psikolojik açıdan stres altında hissediyorlar. Köyün güvenliği için gece nöbetini tutmak zorunda kalan korucuların aile ve kişisel yaşamları olumsuz olarak etkilieniyor.

Güvenlik korucularının bu sıkıntıların giderilmesini talep ediyor. Devletin kendilerine daha fazla destek sağlaması ve yaşadıkları sıkıntıları azaltmasını talep ediyorlar. Yaptıkları zorlu işin karşılığını almak isteyen korucular maaşlarında da iyileştirme yapılmasını bekliyorlar.