Güvenlik korucuları, Türkiye genelinde köy ve mahallelerde güvenliği sağlamak amacıyla görev yapan yerel güvenlik birimleridir. Temel görevleri, kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların güvenliğini sağlamak, asayiş olaylarına hızlı müdahale etmek ve kamu düzenini korumaktır. İşte güvenlik korucularının başlıca görevleri:

1.Köy ve Mahalle Güvenliğini Sağlamak

2.Asayiş Olaylarına Müdahale

3.Jandarma ile İşbirliği

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

4.Terörle Mücadelede Yardımcı Olmak

5.Toplumsal Hizmetlerde Görev Almak

6.Doğal Afet ve Felaketlerde Yardım

Güvenlik korucularının görevleri, genellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini korumak üzerinedir. Bu görevleri yerine getirirken Jandarma Teşkilatı ile birlikte çalışırlar ve yerel halk ile etkileşimde bulunarak toplum güvenliğine katkıda bulunmaya çalışırlar.

Güvenlik Korucularının talepleri arasında; çalışma şartlarının iyileştirilmesi, emeklerinin karşılığını alabilmek adına maaşlarının yeniden düzenlenmesi ve gelecekleri için emeklilik şartlarının düzenlenmesi gibi isteklerde bulunuyorlar. Henüz TBMM'den bir yanıt gelmemesiyle beraber umutlu bekleyişleri devam ediyor.