Birçok branşta atama bekleyen öğretmen olması ancak atama takviminde kontenjanların yetersiz kalması atama bekleyen öğretmenlerin günden güne artmasına neden oluyor. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan ücretli öğretmen maaşı ile ilgili çağrı! Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan ücretli öğretmen maaşı ile ilgili çağrı!

Gelecek nesli adım adım yetiştiren öğretmenlerin atanmak, mesleklerini icra etmek için önlerinde birçok engel olması tepki çekerken atama bekleyen öğretmenlerin psikolojik ve fiziksel olarak zor günler yaşamasına neden oluyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS, atama ve mülakat stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinde mülakatı kaldırmak da vardı.Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini atanarak icra etmek isteyen öğretmenler, yetkililere seslenerek mülakatsız atama sözünün tutulmasını istedi. 

MEB'den atama bekleyen öğretmenleri kızdıracak açıklama MEB'den atama bekleyen öğretmenleri kızdıracak açıklama

Sosyal medyada etkinlik düzenleyen öğretmenler #VerilenSözMülakatsızdı etiketiyle atama ve mülakatla ilgili var olan haksızlıkların giderilmesini istedi.

Mülakatsız 100 bin atama kararı alınmasını isteyen öğretmenler daha fazla vaatlerle oyalanmak istemezken okullarına kavuşacakları günü bekliyorlar.