Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor! Kamu işçileri 2025 yılı kamu çerçeve protokolünün imzalanmasını talep ediyor!

Asgari ücrette bir çalışma var mı? EYT'liler nasıl emekli olacak? sorularını milyonlarca vatandaş merak ediyor. Ahmet Kıvanç konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"YAŞ KOŞULUNUN TAMAMEN KALDIRILMASINI BEKLEMEMEK GEREKİYOR"

Ahmet Kıvanç konuşmasında EYT'lilerin yaş konusunda takılmaması gerektiğini belirterek, "EYT'liler dediğimiz grup  8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmış kişilerden oluşuyor. Yani bu tarihten sonra çalışmış kişiler EYT kapsamına girmiyor." dedi.

EYT'DE HANGİ FORMÜL GÜNDEMDE

EYT konusunda çeşitli formüller üzerinde durulduğunu ancak yaş sınırını ortadan kaldırmayacaklarını belirten Kıvanç, "Çeşitli formüller var. Bir kısmı emekliliğine kalan süreye bakılarak düşünülüyor. Diğer formüllerden biri ise prim gününü doldurmuş yalnızca yaşı bekliyor. Bunlara önecelik verilmesi konuşuluyor. Önce emekli edelim ama emeklilik ayları daha düşük olsun. Normal yaşa geldiklerinde hakettikleri maaş neyse onu alsın şeklinde formüller konuşuluyor." şeklinde konuştu.