Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud ALTUNSOY, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Tuncay DOLU, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Rafi AY ve Öz Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Fahrettin KÜTÜKÇÜ, Öz Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Kudret ÖRGEL'in ev sahipliğinde bir araya geldi. 

Sendikal çalışmalar kapsamında İstanbul'da bir araya gelen başkanlar gündeme ilişkin görüşmeler yaptı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremler nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını belirten sendika başkanları afet bölgesindeki devam eden yardımların koordianasyonu hakkında istişare yaptı.

Bölgeye yapacakları yardımları organize eden başkanlar, depremzedelerin yaralarını sarmak için sendikalarının tüm imkanlarını seferber ettiklerinin altını çizdi.

Ülkemizdeki sendikalaşmanın önemini vurgulayan sendika başkanları Türkiye’deki konjonktürü değerlendirerek sendikalaşmanın ve örgütlenmenin, hem işçi açısından hem işveren açısından çok fazla avantajlari olduğunu dile getirdiler. Bu bağlamda sendikal sürecin bütün tabana yayılarak herkesin bilinçlenmesi gerektiğini ve bununla alakalı olarak da gerekli kanun maddelerinin çıkartılıp ''Mavi Bayrak'ın'' bir an önce çıkarılması gerektiğini söylediler.

Sendikalaşmanın öneminin altını çizen başkanlar, ilerleyen süreçte bu konuya ilişkin önemli adımlar atacaklarını aktardı.