EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

Arslan, Cumhuriyet'in 100. yılını kutladığı mesajında, 29 Ekim 1923'te büyük zorluklar, eşsiz özveri, gayret ve kahramanlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bugün bir asırlık şanlı tarihini Türkiye Yüzyılı vizyonu ile taçlandırdığını belirtti.

Cumhuriyet'in, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberlik olduğunu vurgulayan Arslan, "Irkı, dini, dili, inancı, mezhebi, derisinin rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun her Türk vatandaşının ortak varlığı ve değeridir. Kuruluşundan bu yana Cumhuriyet'in en önemli teminatı, halkımızın cumhuriyet ideallerini sahiplenmesi ve koruma iradesi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye bütün sorunların üstesinden gelebilecek güce sahiptir"

Arslan, Cumhuriyet ilan edildiğinde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin kendisine ait olduğunun, milletin gücünün üzerinde hiçbir gücün olamayacağının en açık haliyle ifade edildiğini anımsatarak geçmişten bu yana devleti bölmeye, parçalamaya çalışanların, özgürlüğünden ve bağımsızlığından vazgeçmektense ölmeyi tercih eden asil bir milleti karşısında bulduğunu kaydetti.

Türk milletinin en son 15 Temmuz'da iradesinin üzerinde tahakküm kurmak isteyenlere karşı dimdik durduğuna dikkati çeken Arslan, milletin demokrasiden yana tavrını çok net bir şekilde gösterdiğini belirtti.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğrunda canını feda eden bütün şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını belirten Arslan, "Cumhuriyet'imizin 100. kuruluş yıl dönümünün, Türkiye işçi hareketine, çalışma hayatına ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılının emeğin, üretimin ve alın terinin yüzyılı olmasını temenni ediyor, nice yıllar diliyoruz." ifadelerine yer verdi.