İstanbul'da faaliyet yürüten market zinciri Altun Market'te uzun saatler boyunca çalıştırılmaya zorlanan, yemek ve yol yardımı verilmeyen işçiler; patronların baskısı ve hukuksuz uygulamalara karşı harekete geçmişti. Kent genelinde birçok şubesi bulunan Altun Market patronu, çalışma koşullarına itiraz eden ve haklarını isteyen işçilere; "Beğenmezseniz işten çıkın" yanıtını verirken, zincir marketin Halkalı şubesinde çalışan işçiler de işten çıkarıldı.

Cuma gününden bu yana hakları için direnen işçiler, Altun Market Halklaı Şubesi önünde yaşanan sürece ilişkin basın açıklaması yaptı ve destek çağrısında bulundu. Basın açıklaması işten çıkarılan işçilerden Zehra Bağış tarafından okundu. 

 HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMEMİZ İSTENİYOR

"Biz, Altun market işçileri, 13 saat, yemek ve yol yardımı olmadan çalışmaya zorlandık. Şartları kabul etmediğimiz için işten çıkarıldık" ifadelerine yer verilen açıklamada; mesai ücretlerinin ödenmediği, bazı işçilerin sigortasız çalıştırıldığı, yıllık izinlerin ve bayram izinlerinin verilmediği kaydedilirken, "Bu hukuksuzluğu kabul etmemiz isteniyor" denildi.

"Sağlıkçının adı yok, diploması var!" "Sağlıkçının adı yok, diploması var!"

PATRONLAR, TEHDİT EDİYOR

Açıklamanın devamında, "Patron Murat Altun, 2 ay önce şirket ortaklığından ayrıldı. O dönemde kendisi, bizi, çalışanları olarak muhatap alıyor ve sorunlarımızı çözmek için bizi dinliyordu. Yeni patronlar ise muhatap olmak üzere gönderdikleri kişilerle bizi çeşitli şekillerde tehdit ederek, avukatlar aracılığıyla korkutarak; sorunlarımızı çözmek bir yana, yasal olarak verilen haklarımızı elimizden almak istiyor" ifadeleri kullanıldı.

HAKLI MÜCADELEMİZDE SİZ DE YANIMIZDA OLUN

Yurttaşlara de çağrı yapılan açıklama, "Patronların kullanmaya kalktıkları bu haksız güç karşısında derdimizi anlatabilecek, bizi dinleyecek, başvurabileceğimiz bir şirket yetkilisi de yok. Sadece hakkımızı istediğimiz bu süreçte, küçücük bir destek dahi bizim için çok önemlidir. Lütfen haklı mücadelemizde siz de yanımızda olun" sözleri ile sona erdi.

Kaynak: İleri Haber