İsrail, bölgedeki şiddet olaylarına karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında, Şifa Hastanesi'nde silahların bulunduğu yönünde apaçık bir iddia ortaya atmıştı. Ancak, Hamas'tan yapılan açıklamaya göre Şifa Hastanesi'nde silah bulunduğu iddiasının tamamen yalan olduğu belirtildi.

İsrail askerlerinin, baskın düzenlediği Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne baskın düzenleyerek onlarca sağlık personeli ile yerinden edilmiş kişiyi alıkoymasının üzerine Şifa Hastanesi'nde Hamas'ın silahlarının olduğu iddiasında bulundu.

Bunun üzerine Hamas'tan açıklama geldi.

Hamas, "İşgalin (İsrail) ŞifaHastanesi'nde silahlar olduğu iddiası apaçık bir yalan!" dedi.

Netanyahu ateşkesi yine reddetti: İsrail Devleti için korkunç bir yenilgi olur Netanyahu ateşkesi yine reddetti: İsrail Devleti için korkunç bir yenilgi olur

Çocuklara, kadınlara ve savunmasız sivillere karşı işlenen suçları örtbas etmek için işgalin yaydığı yalan ve aldatmacanın düzeyinin farkındayız. Bu nedenle iki hafta önce, Birleşmiş Milletler'e ve uluslararası kuruluşlara, hastanelerin koşullarını gözden geçirecek ve işgalin anlatılarının ve yalan iddialarının yanlışlığını tespit edecek uluslararası bir komite kurma çağrımızı defalarca yineledik." ifadelerinde bulundu.