Hamas ve İslami Cihad, İsrail askerlerinin, son yaptığı saldırılarda 7 Filistinliyi öldürülmesinin ardından, Telegram hesaplarından yazılı açıklama bulundu. Açıklamada, "İsrail askerleriyle çatışmaya girin" çağrısı yer aldı.

GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Açıklamada bulunan Hamas, Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleriyle her yolu ve aracı kullanarak çatışma, gerilimi tırmandırma ve genel seferberlik çağrısı yaptı. 

İsrail savaş uçaklarının Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği iddia edildi İsrail savaş uçaklarının Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği iddia edildi

Açıklamada ayrıca Nur Şems Mülteci Kampı'nda İsrail askerlerine karşı koyan Filistinlilerin çok sayıda şehit verdiği belirtilirken, Filistin halkının, İsrail'in Batı Şeria, Gazze, Kudüs ya da vatanın herhangi bir yerine sahip olmaya çalışmasına izin vermeyeceği ve haklarını gasbetme planlarına karşı koyacağı vurgulandı.

ARAP DÜNYASININ SESSİZLİĞİ KINANDI

İslami Cihad ise yaptığı açıklamada, Filistin halkını, vatan toprağı üzerindeki siyonist planları boşa çıkarmaya ve İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerle çatışmaya girmeye davet etti. Açıklamanın devamında, Arap dünyası ile uluslararası camianın, Batı Şeria'da Filistin halkına yönelik işlenen suçlar karşısında sessiz kalması kınandı.

Editör: Öznur Kaya