Hatay'da şiddetli depremler yaşandı. Önce Defne ilçesinde 6.4 şiddetinde kaydedilen deprem, ardından Samandağ ilçesinde 5.8 olarak görüldü. Art arda yaşanan depremler korku ve paniğe neden oldu.

İşte deprem anları:

Milli Savunma Bakanı Güler'den Irak ile ortak harekat merkezi kurulmasına ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanı Güler'den Irak ile ortak harekat merkezi kurulmasına ilişkin açıklama

5,8'LİK BİR DEPREM DAHA

6,4 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez Hatay'ın Samandağ ilçesinde saat 20.07'de 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 5,8'lik depremin derinliği ise 7 kilometre olarak belirlendi.

HASARLI BİNALAR YIKILDI

Sartının ardından ilk depremlerde hasar alan binaların yıkıldığı, ortalığı toz dumanlarının kapladığı bildirildi.

İşte deprem anları:

AFAD'DAN KRİTİK UYARI!

Depremler sonrasında AFAD'dan hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarı yapıldı. AFAD'dan yapılan açıklamada "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin." denildi.

"SAHİL ŞERİDİNDEN UZAK DURUN"

AFAD yeni uyarısında "Vatandaşlarımızın deniz seviyesinden 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

AFAD UYARIYI KALDIRDI

Daha sonra AFAD, "Hatay'daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır." açıklamasını yaptı. 

HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: "TARAMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

DEPREM ORTA DOĞU'DA BİRÇOK ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı da salladı. Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.