Hatay'da kıran kırana geçen seçimin ardından tüm sandıklar açıldı. Bunun sonucunda ise AK Parti adayı Mehmet Öntürk %44,47 oy aldı, CHP adayı Lütfü Savaş ise %43,97 oy aldı. Buna göre kesin olmayan sonuçlara göre kazanan isim Mehmet Öntürk oldu. Öntürk, başkanlığı kazandığını açıklayıp kutlama yaptı.

Gözaltına alınan emniyet müdürü serbest bırakıldı Gözaltına alınan emniyet müdürü serbest bırakıldı

"SEÇİMİ ALGILARA HEBA EDEMEYİZ"

CHP adayı Lütfü Savaş, sonuca itiraz edeceklerini açıkladı. Lütfü Savaş dün gece sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşım ile önde olduklarını ifade ederek "Değerli hemşehrilerimiz, rakibimiz kazandığını iddia ediyor ama biz sandıkta aldığımız bu seçimi algılara heba edemeyiz. Öndeyiz ve seçimi kazanıyoruz. Hiç kimse bu konuda kuşkuya düşmesin" demişti. 

SAVAŞ, SONUCA İTİRAZ EDECEK

CHP’li Lütfü Savaş ise bugün yaptığı açıklamada seçimleri kendilerinin 9 bin oy farkıyla kazandıklarını iddia etti. Savaş, "Hatay halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz. Şu anda CHP'nin bu konuda yetkin avukatları yola çıkmış durumdalar. İtirazımızı yapacağız. Bu konuda hakkımızı tabii ki alacağız. Bu, sadece bizim hakkımız değil. Hatay halkının da hakkı” ifadelerinde bulundu.

Editör: Gizem Külcü