Özgür Özel hükümete seslendi: Staj ve çıraklık mağdurlarını emekli edin Özgür Özel hükümete seslendi: Staj ve çıraklık mağdurlarını emekli edin

TBMM Genel Kurulu'nda partisi adına söz alan Garo Paylan yasanın eksik bir şekilde çıktığını ve arkasında milyonlarca mağdur bıraktığını söyledi. Bu mağduriyetlerinin seçimden sonra giderileceğini vurgulayan Paylan, EYT'yi çıkarmakta çok geç kalındığını söyledi.

Garo Paylan'ın konuşmasından satır başları:

''Size söylüyorum; bunu AKP ve MHP yapmadı ya değerli EYT’liler, üç vakte kadar seçim olacak, ama iki ay, ama üç ay sonra seçim olacak. Biz, bu iktidarı değiştireceğiz ve stajyer ve çırakların işe girişini esas alacağız, 5 bin prim günü ödeme sayısına düşüreceğiz ve 3 bin 600 kısmi prim ödeme gün sayısıyla kısmi emekliliği sağlayacağız ve işe ilk giriş tarihini de 31 Aralık 1999 yapacağız, deprem gerekçesiyle'' dedi.

''EYT’yi çıkarıyoruz. EYT’liler uzun bir mücadele verdiler ve uzun mücadele sonucunda bugün başarıya ulaşacaklar ama buruk bir başarı. Niye biliyor musunuz? Adıyaman'da bir baba, diyeyim 75-80 yaşında, evladı enkaz altında bekliyordu ve sonra ölü olarak çıkarıldı, dedi ki ‘Evladım EYT yasasını göremeden öldü’. Bunu bu kulaklar duydu. Binlerce EYT’li enkaz altında kaldı. EYT’liler de buruk bir şekilde sevinecekler, hatta sevinemeyecekler. Niye? Binlerce EYT’li de bu depremde hayatını kaybetti'' dedi.