HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, yerel seçimlerle ilgili açıklamada bulundu. 

Bakırhan, yerel seçimlerde belirledikleri strateji konusunda toplumun beklentilerini de dikkate alacaklarını belirterek “Sabit bir şey, net bir şey tarif etmiyoruz. Toplumun eğilimleri doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi.

"MANSUR YAVAŞ'A BİLE OY VERDİRDİK"

Haluk Levent’ten BM’de Gazze konuşması: İsrail yönetimine böyle tepki gösterdi Haluk Levent’ten BM’de Gazze konuşması: İsrail yönetimine böyle tepki gösterdi

İstanbul’un kendileri için özel olduğunu ve kentten yoğun şekilde oy aldıklarına dikkat çeken Bakırhan, İstanbul için ayrı bir plan yapmadıklarını açıkladı.

Bakırhan, “Yoğun Kürt nüfusunun yaşadığı, en fazla oy aldığımız kentlerden birisidir. İstanbul bizim için de önemlidir, kıymetledir. Biz genel bir çerçeve ortaya koyduk, İstanbul da bunun içindedir. İstanbul’a ayrı bir parantezimiz yok” dedi.

Genel olarak yerel seçimlerde “sağcı, milliyetçi bir adayı kesinlikle desteklemeyeceklerini” vurgulayan Bakırhan, “Herkes İstanbul’u konuşuyor ama Ankara’da biz olmadan kazanma şansı yoktu. Mansur Yavaş’a bile oy verdirdik” ifadelerini kullandı.