Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’nın İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı vahşet karşısında izlediği tutumun takdire şayan olduğunu, kalıcı ateşkesin tesisi ile bölgeye insani yardımların ulaştırılması konusunda çabaların artırılması gerektiğini dile getirdi. 

Hamas’ın ateşkesi kabul etmesine rağmen İsrail’in saldırılarını ve katliamlarını artırarak devam ettiğini ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu noktada Filistin Devleti’nin tanınması ile ilgili girişimlerin desteklenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Reisi'nin helikopter kazasına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan Reisi'nin helikopter kazasına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya arasında süren savaşı da yakından takip ettiğini, taraflara müzakereye dönerek hak ve hukuk temelinde adil bir barışın tesisine dair çalışmayı teklin ettiğini bildirdi.

"TÜRKİYE BREZİLYA HALKININ YANINDA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, da Silva’ya, Brezilya’daki şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel ve toprak kaymalarında yaşanan can kayıplarından dolayı üzüntüsünü ve taziye dileklerini iletti. Ardından Türkiye’nin Brezilya halkının yanında olduğunu söyledi.

Editör: Yudum Özel