"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2625 %0.12
37,1362 %0.31
2.292.637 %-2.011
3.011,86 0,65
Ara
İşçi Haber Sakarya Hendek'te yaşamını yitiren işçiler unutulmadı

Hendek'te yaşamını yitiren işçiler unutulmadı

Sakarya Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020'de meydana gelen patlamada yaşamını yitiren işçiler, fabrika önünde düzenlenen anma töreni ile bir kez daha hatırlandı.

Yukarıçalıca Mahallesi'nde toplanan işçilerin yakınları, avukatları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, fabrika kapısına yürüyerek sevdiklerini kaybedenleri anma ve adalet talebiyle bir araya geldi.

Müşteki avukatlarından Gülşen Uzuner, yaptığı konuşmada kaybettikleri 7 can için adalet mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı. Çalışma hayatında kamusal sorumlulukların yerine getirilmemesinin ölüm değil, yaşamı güzelleştirmeyi miras bırakmayı amaçladıklarını belirten Uzuner, "Biz emeğimizle kazanıyoruz, emeğimizle yaşamak istiyoruz. Ölümümüzden sonra sevdiklerimizin burada ağıt yakmasını değil, adaletin sağlanmasını istiyoruz. Bizim asıl talebimiz budur." şeklinde konuştu.

Dava sürecinde işverene verilen cezanın yeterli olmadığını belirten Uzuner, başka patlamaların ve ölümlerin önlenmesi için sanıkların "olası kast"tan cezalandırılmaları gerektiğini ifade etti.

Patlamada hayatını kaybeden Sebahattin Tepeçınar'ın ablası Hatun Göktepe, Halis Yılmaz'ın kız kardeşi Mervenur ve babası Muammer Yılmaz ile sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri de törende duygusal konuşmalar yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *