Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut Efe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret davasında 1 yıl 9 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı. Adliye önünde açıklama yapan Efe, “Bizi hiç kimse yıldıramaz, korkutamaz” dedi.

HKP Genel Başkanı Nurullah Efe, 11 Aralık 2020 tarihinde “Vatan Satıcı, Yezid Dincisi ve Amerikan Piyonu” başlıklı yazı kaleme almıştı. Efe’nin yazısından rahatsız olan bir kişi Efe’yi CİMER’e şikâyet etti. Karokolda ifade veren Nurullah Efe Ankut'un ifadesi suç sayıldı ve hakkında Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçe gösterilerek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve akabinde dava açıldı. HKP lideri Efe’ye “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesiyle açılan davanın karar duruşması dün İstanbul Anadolu Adliye Sarayı 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya katılan HKP Genel Başkanı Nurullah Efe’yi avukatları Azime Ayça Okur, Pınar Akbina, Fettah Ayhan Erkan, Ali Serdar Çıngı, Tacettin Çolak, Sait Kıran, Halil Ağırgöl ve Doğan Zafer Çıngı savundu. Erdoğan’ı ise avukatı Gökhan Arslanoğlu temsil etti.

Savunmasını yapan Nurullah Efe Ankut'un savunmasından satır başları şu şekilde gerçekleşti:

“Bizi asla korkutamazlar. Gençlik yıllarımızda MHP’liler bizi yaylım ateşine de tuttular. Yanı başımızdaki Niyazi Tekin Yoldaş’ımızı şehit ettiler. Daha başka yoldaşlarımızı da şehit ettiler. Ama biz asla korkuya kapılmadık.

78’İN İÇİNDEYİM, KANSERLE SAVAŞIYORUM AMA HER ZAMAN SAVAŞACAK KADAR GENÇ ÖLMEYE HAZIR OLACAK KADAR İHTİYARIM

‘“Bu namustur künyemize kazınmış, bu da sabır, ağulardan süzülmüş’, diyor şairimiz. Ve biz ki ustasıyız vatanı sevmenin. Vazgeçmek yok, korkmak yok, sinmek yok, geri çekilmek yok!

“78’in içindeyim, kanserle savaşıyorum. Ama her zaman “savaşacak kadar genç, ölmeye hazır olacak kadar ihtiyarım. Ben giderken de genç yoldaşlarıma teslim edeceğim bayrağı. Ama sizler göreceksiniz; bunlar tıpkı FETÖ gibi lanetlenecekler. Tarihin lanetli sayfalarında yer alacaklar. Ve gelecekler buralara. Ve emri sadece hukuktan, kanunlardan ve vicdanından alan savcı ve yargıçların önünde işledikleri binbir suçun hesabını verecekler. Kaçışları yok!”

İMAMOĞLU DAVASI’NI HATIRLATTI

 HKP lideri Ankut hâkime, “Ben esastayım, siz zaten en üst sınırdan ceza vereceksiniz. Ben de söyleyeceklerimi söyleyeceğim. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasında gördük bu adliyede hâkim arkadaşınıza talimat verildi ve sürüldü. Size de emir verildi biliyorum” diye konuştu. Ankut savunmanın devamında ise “Siz Tayyipgiller Faşist Din Devletinin savcı ve hâkimlersiniz” dedi.
Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme HKP lideri Nurullah Efe Ankut'a ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 1 yıl 9 ay 26 gün hapis cezasına çarptırdı.

Duruşmanın ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak ve HKP Genel Başkanı Nurullah Efe Ankut, İstanbul Anadolu Adliye Sarayı önünde açıklama yaptı.

HKP lideri Nurullah Efe Ankut ise açıklamasında şöyle konuştu:

Destici'den hükümete emekliler için zam talebi! 'En az 5 bin lira artış olmalı' Destici'den hükümete emekliler için zam talebi! 'En az 5 bin lira artış olmalı'

''Şu an Türkiye’nin tepesine ABD Emperyalist Haydudu tarafından çöktürülmüş olan çetenin, suç örgütünün ne olduğunu, onun karakterini geçen ayın 30’unda Ankara’da namussuzca, alçakça, puştça işlenen Sinan Ateş cinayeti bir kez daha ortaya koydu.

Milliyetçi geçinen CIA Milliyetçisi partinin, MHP’nin Genel Başkanından bütün kadrolarına kadar, Veliaht Prenslerinin bu namussuzca katledilişine ilişkin bir tek kelime ağızlarından çıkmadı ya. Acılı yavruları, anneyi, eşi arayan bir tek devlet yetkilisi olmadı. Akademisyen düzeyinde bir bilim insanıydı Sinan Ateş. Ve Mustafa Kemal hayranıydı. Bu sebepten katledildi.

Bu nasıl devlet ya? Tayyip ne Devlet Başkanı?

Onun İçişleri Bakanı ne içişleri bakanı?

Onun Adalet Bakanı necidir yani?

Bir de tersine; buradan Gülsuyu’ndan işte yakından götürülen torbacı çetesinin elemanlarını koruyorlar ya. Tetikçi namussuzu olay yerinden alıp motosikletle Gölbaşı’na kaçıran Tolgahan Demirbaş nerede yakalanıyor?

Evinde.

Kimin?

MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde ya. Onun hakkında açılmış bir soruşturma yok, arkadaşlar. Tersine; torbacıyı onun elinden alıp, yargının elinden alıp kurtaran İzzet Ulvi Yönter adlı MHP Milletvekilinin hakkında da bir soruşturma yok.

KUVAYİMİLLİYE'Yİ VE  MUSTAFA KEMAL'İ SAVUNAN HERKES DÜŞMAN İLAN EDİLMİŞ DURUMDADIR

Ya, devlet artık bir çete devletine dönüşmüştür, onu gösteriyor, arkadaşlar. Kimsenin can, mal güvenliği kalmamıştır. Amerikan Emperyalist Haydutlarına karşı olan, Kuvayimilliye’yi ve Mustafa Kemal’i savunan herkes düşman ilan edilmiş durumdadır. O zaman iş bizlere düşüyor.

Biz, şairimizin dediği gibi, “Ustasıyız vatan sevmenin.”

Kuvayimilliye Şehitlerimize, Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşı’mıza, önderlerine dil uzatanlar, laf söyleyenler bizim onulmaz düşmanlarımızdır. Eninde sonunda onları, arkalarını yasladıkları ABD-AB Haydutlarıyla birlikte, tıpkı Birinci Kuvayimilliye’de olduğu gibi göndereceğiz. O günler muhakkak gelecek.

Biz devletin tepesini tutan, ABD devşirmeleri gibi yüreksiz değiliz, inançsız değiliz. Bizi hiç kimse yıldıramaz, korkutamaz. Üzerimize kurşunlar yağarken de, 12 Eylül Faşist Diktatörlüğünün cellatları tepemizde yağlı urganları sallandırırken de, bizim yüreğimiz temposundan bir rakam fazla bile atmadı. Biz asla bu davadan vazgeçmeyiz.

Ne demişti Deniz Yoldaş’ımız?

“Biz ülkemizin bağımsızlığı ve halkımızın mutluluğundan başka bir şey istemedik. Siz Amerikan uşakları, işte bundan dolayı bizi asacaksınız. Ama biz çoktan Tarihe geçtik”, demişti.

Öyle mi oldu?

Evet, aynen öyle oldu.

O bakımdan, mafyatik bir çıkar örgütüne dönüşmüş olan AKP’giller ve onun Arkadan Bahçeli müttefiki eninde sonunda buralara gelecekler. İşledikleri binbir suçtan dolayı bağımsız yargıyla karşılaşacaklar. Bundan kaçışları olmayacak ve sonları yakınlaşıyor Yoldaşlar. Siz genç arkadaşlar göreceksiniz bunu. Tıpkı FETÖ’nün avanesi gibi bunlar da kaçacak delik arayacaklar. Sonları yaklaşıyor.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.