Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. Erdoğan ile Yapıcıoğlu'nun saat 18.00'de gerçekleştirdiği görüşmenin ayrıntılarıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı ile görüştü: Terörle mücadelede destek beklediğimizi ifade ettik Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı ile görüştü: Terörle mücadelede destek beklediğimizi ifade ettik

Görüşmenin, Erdoğan'ın 'erken seçim' açıklamasını yaptığı gün gerçekleşmesi, 'Cumhur İttifakı'na yeni bir parti daha mı katılıyor?' sorusunu getirdi.

'İTTİFAK' İÇİN NE DEMİŞTİ?

HÜDA PARlideri Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde Adana'da yaptığı yaptığı açıklamada, mevcut ittifakların içinde yer alıp almayacağı sorusuna şu yanıt vermişti: 

"Şartlar el verirse, böyle bir teklif gelirse biz de bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Üçüncü bir ittifakı kendimiz oluşturmak gibi bir arayışımız yok. An itibarıyla biz şu anda HÜDA PAR olarak herhangi bir ittifakla anlaşmaya varmış değiliz. Teklifler var, farklı farklı partilerden, farklı cenahlardan teklifler var. Bu teklifler bir anlaşmaya evrilirse onu da bütün kamuoyuna duyururuz. Gizli kapaklı iş yapmayız. Ama an itibarıyla varılmış bir anlaşmamız, verilmiş bir sözümüz yok."